Hoe verwijder je vieze hondengeur uit je bank?

Als vrijwel volwaardig onderdeel van de familie is het gezellig om met de hond op de bank te zitten. Helaas is de lichaamsgeur van een hond net wat sterker dan die van de gemiddelde mens.

Deze geur kan langzaam maar zeker in de bank trekken en leiden tot een muf-ruikende bank.

hondengeur uit bank

Gelukkig zijn er verschillende manieren om een hondengeur uit de bank te verwijderen. Hieronder volgen tien tips tegen een hondengeur in de bank.

Lees ook: Tip hondengeur verwijderen – Hondengeur uit auto

1. Oxyfresh Geurverwijderaar op de bank

Oxufresh Pet Geurverwijderaar is een baanbrekende spray die alle nare hondengeuren effectief kan verwijderen. Deze spray beschikt over het gepatenteerde Oxygene-complex. Dit complex werkt op basis van actief zuurstof en pakt de geur bij de oorzaak aan, wat veel andere sprays vaak niet doen: zij maskeren slechts de lucht.

Het grote voordeel van de Oxyfresh Pet geur-spray is dat de spray ook gebruikt kan worden op diverse soorten textiel en zelfs de hond zelf. Dit komt doordat de spray enkel gebruik maakt van niet-agressieve stoffen en uitvoerig getest is.

2. De hond regelmatig een wasbeurt geven

Honden dragen van nature altijd een geur met zich mee die niet door iedereen als prettig ervaren wordt. De geur kan echter aanzienlijk versterkt worden wanneer de vacht en huid van de hond niet goed wordt verzorgd.

Hoewel de hond zelf goed in staat is om schoon te blijven, kan de vacht toch vies worden wanneer er veel buiten wordt gespeeld. Gebruik Oxyfresh Pet hondenshampoo om de vacht te behandelen tegen vieze geuren. De shampoo maakt eveneens gebruik van het Oxygene-complex en pakt de nare lucht bij de wortels aan.

3. Borstel de vacht regelmatig

In de vacht van een hond kunnen allerlei soorten vuilen blijven zitten die de hond niet altijd zelf voldoende verwijdert. Bij langharige honden kan dit vuil onder overtollige vacht blijven zitten. Borstel de hond regelmatig om losse haren te verwijderen en hiermee de ophoping van vuil te voorkomen. Stinkt de hond minder, dan gaat de bank ook minder stinken.

4. Reinig de bank met een textielreiniger

Verschillende textielreinigers kunnen vrij effectief nare geuren verwijderen. Een voorbeeld is HG Weg Nare Geurtjes. Deze spray reinigt het textiel intensief, waardoor de geur verwijderd wordt. In het geval van een hondenlucht is een gespecialiseerde reiniger als Oxyfresh geurspray echter een betere optie.

5. De bank stomen

De meeste materialen kunnen gestoomd worden om ze te reinigen. Hiervoor kan een apparaat gekocht worden of kan een gespecialiseerd bedrijf langskomen. Stomen verwijdert vrijwel iedere nare lucht uit de bank, maar de behandeling is vrij prijzig.

6. Zuiveringszout aanbrengen op de bank

Zogenaamd zuiveringszout kan op de bank gestrooid worden en trekt vervolgens gedurende enkele uren de lucht uit de bekleding. Het zout kan na enige tijd simpel opgezogen worden met een stofzuiger. Met name bij oppervlakkige luchten, die niet diep in het materiaal getrokken zijn, is zuiveringszout effectief.

7. Laat de hond op een kleed liggen

Voorkomen is beter dan genezen. Mag de hond op de bank liggen, probeer hem dan aan te leren altijd op één plek te gaan liggen en leg hier een kleed neer. De hondengeur trekt in het kleed, maar niet in de bekleding van de bank. Het kleed kan vervolgens zo nu en dan grondig gewassen worden.

8. Gebruik febreze

Een redelijk effectieve geurverwijderaar is febreze. Deze geparfumeerde spray neutraliseert nare luchtjes en brengt tegelijkertijd een prettige geur aan. Febreze is bij winkels als Kruidvat en veel supermarkten verkrijgbaar. Onze ervaring is echter dat febreze met name luchtjes maskeert en een sterke hondenlucht niet volledig weet te verwijderen.

9. De bank buiten luchten

Is de hondenlucht niet extreem sterk en is het buiten goed weer, dan is het een prima idee om de bank een halve dag buiten te laten staan. De buitenlucht kan soms wonderen doen en een nare hondenlucht niet alleen verwijderen, maar de bank ook een algeheel frissere geur geven.

10. Geen hond meer op de bank

Een laatste redmiddel dat vooral voorkomt dat de lucht erger wordt, is de hond simpelweg niet meer op de bank te laten liggen. Geef de hond wel een eigen plek waar hij nog steeds onderdeel van de woonkamer is, bijvoorbeeld een mand naast de bank.

Bovenstaande tips zullen je helpen om de vieze hondenlucht uit je bank en dus ook je huiskamer te krijgen. Maar af en toe zul je ook je hond vervoeren in je auto. Ook hier kunnen vele luchtjes ontstaan. Lees voor tips dit te verhelpen: hondenlucht uit je huis.