Er zijn veel manieren waarop mensen kunnen weten dat je een huisdier hebt. Misschien loop je rond met een mok met daarop de tekst ‘World’s Greatest Dog Owner’ of heb je elke dag enorm veel kattenhaar op je broek. Dit alles vind je zelf prima want je ben een echte dierenliefhebber.

Tips tegen hondengeur

Maar wat vind je NIET prima? Als iemand door de geur in je huis direct weet dat je een huisdier hebt.

Dit is het gevaar van vieze hondenlucht…

Het is heel gemakkelijk gewend te raken aan de geuren in je eigen huis, zodat je niet realiseert hoe vies de geur eigenlijk echt is. Soms is het nodig om een ​​vriend te vragen of hij eerlijk kan vertellen of je huis stinkt of dat je stoffen bank muf ruikt.

Als je dan vaststelt dat je inderdaad een probleem hebt met diergeur, raak dan niet direct in paniek. Hier zijn 7 tips om onophoudelijke nare geuren snel te elimineren.

7 tips om huisdiergeuren te bestrijden:

1. Houd de muren schoon

Je hond heeft veel goede kwaliteiten … netjes zijn en lekker ruiken horen daar niet bij. Een voorbeeld: de muur bij de mand van je hond. Zit er smoezelige smurrie en haar op? En wat dacht je van de hoek in de keuken waar de voerbak van je hond staat? Deze delen van het huis zijn een bron van stinkende lucht en moeten regelmatig schoon worden gemaakt. Een paar makkelijke acties om dit te doen:

Gebruik de stofzuiger om haren van de muur te zuigen

Maak de muur schoon, start bij de bovenkant en werk naar beneden. Gebruik gewoon kraanwater en een spons of een doek. Als dat niet lukt, gebruik dan een mild reinigingsmiddel gemengd met warm water. Let op: gebruik nooit een gekleurde spons omdat vlekken kan geven op de muur.

 Leg er een handdoek onder om eventuele druppels en viezigheid op te vangen.

Voor hardnekkig vuil, meng soda en water, voeg dit toe op de vlek en laat het een paar minuten intrekken voordat je het met een schone doek afveegt en droogt.

2. Hondengeur in het tapijt? Doe dan dit:

Van katten urine tot je hond die overgeeft, het verwijderen van stinkende geuren uit het tapijt is een uitdaging die een huisdier eigenaar gek kan maken. Als je geen tapijtreinigers of geurreinigers met sterke chemicaliën wilt gebruiken dan snappen wij dat. Gemiddeld is de lucht in huis 7 keer erger vervuild dan de buitenlucht, dit komt door al die smerige chemicaliën in schoonmaakproducten.

Wat te gebruiken om de geur van een huisdier te verwijderen:

Ga voor de doe het zelf oplossing en meng een oplossing van een deel azijn en een deel lauw water. Giet de oplossing op het tapijt, schrob dan met een borstel en droog het. Zodra het oppervlak is gedroogd, besprinkel met soda en zuig het op.

Ook effectief, maar toch eenvoudiger (en het stinkt niet naar azijn) is Oxyfresh Pet Geurverwijderaar. Deze geurspray is niet giftig voor mensen en huisdieren, is zonder chemische geuren, parfums of sterke chemicaliën.

3. Was kleden en kussens van je huisdier elke 2 weken

hondenlucht verwijderen

We begrijpen dat je soms bijna een wasserette nodig hebt om alle was telkens weer te doen. Maar als je het wassen van de mand van je huisdier niet serieus neemt dan kan binnen de kortste keren je hele huis gaan stinken.

Elke dierenvacht heeft zijn eigen specifieke geur, en elke dierlijke geur is anders. Huisdieren haren vaak uit waardoor overal haren kunnen liggen. Hierdoor kan de nare lucht zich makkelijk verspreiden en is de lucht vaak niet meer in de hand te houden.

Daarnaast zweten honden en katten door hun poten, die een duidelijke geur veroorzaken. In feite kun je de geur van een normale hondenpoot en kattenpoot vergelijken met de geur van maïschips.

Geuren van kussens en kleden kunnen de stank van je huisdier erger maken en omgekeerd, waardoor je in een vicieuze cirkel komt. Was deze kleden en kussens van uw huisdier dan ook elke twee weken, stofzuig het huis en vooral de losgelaten haren en vergeet de kleine hoekjes niet.

4. Houd de kattenbak schoon en fris

Heb je ooit het gevoel gehad dat je kat je op een bepaalde manier vragend aankijkt? Grote kans dat hij probeert te zeggen, “Maak mijn kattenbak schoon!”

Katten zijn van zichzelf schone dieren en ze willen niet zijn op plekken waar het vies is. Volg onderstaande tips voor het fris houden van de kattenbak en je zal merken dat de geur in huis lekkerder blijft!

Schep één of twee keer per dag de ontlasting en urine uit de kattenbak (Een goed moment hiervoor is zodra je kat er uit gaat).

Zorg ervoor dat je genoeg kattenbakken in uw huis hebt, vuistregel hiervoor is één meer dan het aantal katten dat je hebt.

Vervang twee keer per week de inhoud van de kattenbak. Was de bak met zeep en water, of spuit met Oxyfresh Pet Deodorizer.

Vervang plastic kattenbakken één keer per jaar. Als er krassen op komen, kunnen in de spleten geuren en troep blijven hangen.

Enige discipline is vereist maar als je de bovenstaande tips gebruikt zal je merken dat de geur in huis minimaal twee keer zo fris is. Omdat je kat gesteld is op een nette omgeving zal hij niet snel op andere plekken, zoals het tapijt, zijn behoefte doen.

5. Maak de halsband van je hond schoon

Wat als je jarenlang dezelfde sokken draagt zonder ze te wassen? Dat gaat extreem stinken! Hetzelfde principe geldt ook voor de halsband van je hond. Het kan erg vies worden, alleen al van het buiten spelen!

Houd dus de halsband van je huisdier schoon. Dit kun je gemakkelijk doen door een klein handje vol Oxyfresh Pet Shampoo in een kom te doen en het aan te vullen met warm water.

Laat de halsband van je hond gedurende 15 minuten weken, wrijf dan de over de band om het vuil te verwijderen. Spoel hem om en hang de halsband op om hem te drogen.

6. Vervang de filters van je airco regelmatig

Heb je ook vaak het idee dat hoe hard je ook probeert muffe dierengeuren te verwijderen ze toch weer net zo snel terug komen? De boosdoener kan je oven of airco filter zijn.

Volg je altijd de instructies om tijdig de filters van je airco te vervangen? Als dit niet het geval is dan kan het maar zo het geval zijn dat dezelfde stinkende lucht opnieuw je uit huis in wordt geblazen door je airco.

Open ook de ramen wanneer je maar kunt. Er is niets zo lekker als frisse buitenlucht om de natuurlijke geur van huisdieren te elimineren.

7. Wees proactief bij het verwijderen van huisdiergeur

Voordat nare geuren van je huisdier de kans hebben om het huis over te nemen, wees proactief en verfris de lucht in huis met een niet-giftige geurspray.

In tegenstelling tot de andere luchtverfrissers en andere geurverwijderaars met sterke chemicaliën en parfums, is Oxyfresh Pet Geurverwijderaar helemaal veilig voor mensen en huisdieren.

Verwijder hondengeur kattengeur

In plaats van het kunstmatig maskeren van geuren, neutraliseert het gepatenteerd geheime ingrediënt Oxygene® de stank volledig.

Je kunt deze spray overal gebruiken waar de geur een moet worden geëlimineerd, van tapijten, banken tot auto’s en kattenbakken tot hondenmanden. Het kan zelfs worden gebruikt op je hond of kat! Het is de gemakkelijkste manier om uw huis elke dag fris te laten ruiken.

Last van stank door huisdieren? Dat is vanaf nu geen probleem meer!

Accepteer geen vieze geuren van je huisdieren meer. Zorg voor een frisse omgeving met deze 7 tips en met een beetje hulp van je vrienden bij Tophond.nl.