Hondengeur in huis verwijderen

Waarschijnlijk ken je het wel: je komt thuis en merkt een enigszins nare hondengeur op. Helaas iets waaraan je bijna niet aan kunt ontkomen als hondeneigenaar.

Gelukkig zijn er wel verschillende dingen die gedaan kunnen worden om de hondengeur in huis te verwijderen. Wij geven je 10 tips tegen een vieze hondenlucht in huis.

hondengeur uit huis

Lees ook: Tips tegen hondengeur – Hondengeur uit bank

1. Gebruik Oxyfresh Pet Geurverwijderaar

De spray van Oxyfresh is speciaal gemaakt om nare luchtjes van je huisdieren, en honden in het bijzonder, te neutraliseren. De spray maakt gebruik het zogenaamde Oxygene-complex, een gepatenteerde uitvinding die werkt op basis van actief zuurstof. Actief zuurstof valt effectief de bron van de luchtjes aan, in plaats van deze te maskeren, zoals veel andere middeltjes doen.

Oxyfresh Pet spray werkt zonder gevaarlijke chemicaliën of parfum, waardoor je de spray zelfs direct op je hond kan spuiten, zonder dat de hond enig gevaar loopt!

Bovendien beschadigt de spray geen textiel, leer of andere stoffen. Je kunt de spray dus ook voor meubilair en kleden gebruiken.

hondengeur in huis verwijderen

2. Was de spullen van de hond grondig

Honden hebben een vrij vettige huid en vacht. Dit helpt ze warm te blijven, maar heeft ook een karakteristieke geur van zichzelf. Deze geur trekt na verloop van tijd in de spullen waar de hond op ligt, zoals kleedjes en de mand van de hond. Je kunt de geur verwijderen door deze spullen grondig te wassen. Doe dit op een hoge temperatuur, want de geur is erg hardnekkig.

3. Ventileer dagelijks

Een simpel, maar toch vaak vergeten oplossing: ventileer regelmatig! Net als slaapkamer, moeten ook ruimtes waarin de hond veel tijd spendeert goed geventileerd worden om een nare hondenlucht te voorkomen.

4. Zet bloemen neer

Simpel, mooi en effectief: koop regelmatig bloemen en verspreid deze over de ruimte. Bloemen geven een natuurlijk parfum af en neutraliseren zo effectief de nare geur van de hond.

5. Was de hond met een goede shampoo

Wil je de geur van de hond aanpakken, dan is het niet onverstandig om naar de bron van de geur te kijken: de hond zelf. Hoewel de geur nou eenmaal onderdeel is van de hond, kan de geur verergeren wanneer de vacht niet goed verzorgd is. Was de hond een keer met een speciale shampoo, bijvoorbeeld Oxyfresh Pet Hondenshampoo. Deze shampoo maakt, net als Oxyfresh spray, gebruik van actief zuurstof om de oorzaak van de geur aan te pakken. Bovendien tast de shampoo op geen enkele wijze de huid van de hond aan.

6. Dweil de vloer

Heb je een vloer die gedweild mag worden, doe dit dan met een fris ruikende limoenzeep. Hoewel je het misschien niet zal zeggen, kan de urinelucht van de hond ook in plavuizen trekken. Door deze goed te dweilen kan deze hondengeur gelukkig ook weer verwijderd worden.

7. Geef de hond verser voer

Ook het voer van de hond kan een rol spelen bij de lucht die hij produceert. Normaal gesproken veroorzaakt vers voer minder nare luchtjes dan goedkoper brokvoer. Wil je liever niet overstappen op vers voer, dan is het toch het proberen waard om over te stappen naar een ander merk brokken. Vergelijk de ingrediënten en probeer te achterhalen welke waarschijnlijk de geur veroorzaakt.

8. Zet geurkaarsen in de woning

Nog een sfeervolle en tegelijkertijd effectieve oplossing: geurkaarsen in huis. Geurkaarsen kunnen de lucht van de hond vrij snel neutraliseren. Kleine kanttekening is dat dit effect vrij snel verdwijnt zodra de geurkaars weer uit is.

9. Droog de hond op tijd af

Honden dragen altijd een zekere geur met zich mee die niet door iedereen als prettig wordt ervaren. De geur wordt echter een stuk heftiger wanneer een natte hond niet direct wordt afgedroogd. Is de hond in het water gesprongen, droog hem dan zo snel mogelijk grondig af om een nare hondengeur te voorkomen.

10. Controleer de hond op (lichte) infecties

Soms kunnen lichte infecties leiden tot nare geuren. Een veelvoorkomende plek van infecties is het oor. Overtollig oorsmeer kan leiden tot een ophoping van bacteriën en vervolgens ontstekingen. Deze ontstekingen gaan gepaard met een penetrante lucht. Gebruik oordoekjes en oorreinigers om de oren van je viervoeter schoon te maken.