Je hond stinkt ineens enorm en je wilt weten wat je hier aan kunt doen? De vieze geur die van honden afkomstig is kan soms erg hardnekkig zijn. Hoe hard je ook je best doet niets lijkt te helpen.

De stank is soms zo moeilijk te verdrijven dat het bijna onmogelijk lijkt. Toch zijn er mogelijkheden om de meur van je viervoeter te verhelpen.

Hond stinkt enorm

Lees snel onderstaande oorzaken van hondengeur en wat de beste tips hiervoor zijn.

Oorzaken hondenstank

Een stinkende hond kan verschillende oorzaken hebben. Een hond heeft zijn eigen natuurlijke lucht en dit merk je snel door het hele huis. Hieronder zie je de meest voorkomende oorzaken die er voor zorgen dat je hond stinkt.

 1. Natuurlijke lucht van je hond in huis
 2. Hond ruikt uit zijn bek door gebitsproblemen
 3. Stinkende oren door een infectie
 4. De vacht van de hond stinkt sterk
  1. Hotspot
  2. Buitenleven

Stank hond uit huis krijgen

Als je bij een hondenbezitter op bezoek komt ruik je vaak direct dat zij een hond hebben. Hier ontkom je vaak je maar moeilijk aan. De Hond is veel in huis, loopt overal rond en laat soms een verschrikkelijke lucht achter. Hierdoor kan bijvoorbeeld je bank of tapijt nogal gaan ruiken. Ook al lijkt het onmogelijk om hier van af te komen, dit is het niet. Er is een middel tegen hondenlucht op de markt die dit snel en gemakkelijk kan verhelpen. Het is de spray van Oxyfresh Pets. Deze spray werkt zeer effectief tegen nare hondenluchtjes omdat het de kern van de geur vernietigd in plaats van de geur te maskeren.

De geur verwijderaar van Oxyfresh Pets kun je op bijna alle materialen gebruiken. zo kun je gerust je bank, tapijt of auto sprayen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat je dit middel kan gebruiken op je hond zelf. Dit kan omdat er geen chemische stoffen of andere irriterende bestanddelen in zitten. De oorzaak van dat je hond stinkt kan ook liggen bij de hond zelf, lees snel verder.

Voor tips voor het verwijderen van hondengeur in huis lees: 7 tips voor het verwijderen van hondenluchtjes.

Hond stinkt uit zijn bek

Net als bij mensen is de bek van de hond een belangrijk aandachtspunt. In de bek van de hond verzamelen zich allerlei bacteriën en ze zijn niet allemaal goed.

Dit kan weer een een ontsteking in het tandvlees veroorzaken en dit zorgt er voor dat een hond uit zijn bek gaat stinken.

bek hond stinkt

Een belangrijke oorzaak van een ontsteking is tandsteen of tandplak. Hierin hopen bacteriën zich op. Omdat een hond zichzelf vaak likt om de vacht schoon te maken kan dit ook stank op de vacht veroorzaken.

Een goede gebitsverzorging is dus belangrijk, maar hoe pak je dit aan? De bek van een hond verzorgen kan op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld zijn tanden poetsen met een speciale tandenborstel en geschikte hondentandpasta. Er is ook voeding voor honden die er op is gericht dat de bek van de hond gezond en fris blijft.

Hond stinkt uit oor

Stinkende oren bij honden is een veel voorkomend probleem. Dit kan duiden op een oorontsteking.

Naast de geur zijn er nog meer kenmerken voor oorontsteking:

hond stinkt uit oor
 • Hond krabt veel aan de oren
 • Hij schudt vaak met zijn hoofd
 • Een rode schrale kleur op de oren
 • Het oor is dikker dan normaal.

Een ontsteking kan ontstaan als er veel bacteriën of oormijten in het oor zitten. Deze veroorzaken jeuk en het kan vervolgens gaan ontsteken. Een enorme stank kan het gevolg zijn.

Het is dus zaak de oren goed schoon te houden of te maken. Er zijn speciale oorreinigers voor honden op de markt. Let wel op, sommige reinigers bevatten irriteren stoffen of chemicaliën waardoor de pijn, en dus ook de stank, alleen maar zal verergeren. De oorreiniger van Oxyfresh Pets is een geschikt middel hiervoor. Dit middel bevat geen alcohol of andere schadelijke stoffen. Door het oor van je hond goed schoon te houden, of maken bij een ontsteking, zorg je weer voor een fris ruikend oor. Zijn de klachten chronisch dan is het verstandig om de huisdierenarts in te schakelen.

Hond heeft stinkende vacht

Een stinkende vacht heeft vaak een onderliggend probleem bij de huid. De huid kan bijvoorbeeld onfris worden door een ontsteking of net iets te weinig verzorging. Het is van belang dat je de huid en vacht goed schoon houdt om zo te voorkomen dat vuil en bacteriën zich kunnen nestellen in de huid van de hond. De hondenshampoo van Oxyfresh Pets is hier uitermate geschikt voor. Dit is hele milde en frisse shampoo. Hij houdt de huid van je hond niet alleen gezond maar de vacht gaat ook mooi glanzen.

Hotspot

Een hotspot is een ontsteking van op de huid van je hond. Deze wordt veroorzaakt door jeuk.

Door de jeuk gaat de hond op dezelfde plaats veel likken en krabben. Hierdoor kan een hotspot vrij snel ontwikkelen.

stinkende vacht hond

De jeuk kan bijvoorbeeld komen door een teek, vlooien of een allergie zoals atopie. Vervolgens gaat de hond op die plek veel krabbe en soms ook bijten. Misschien herkenbaar als je wel eens bent geprikt door een vlieg.

Hoe ziet een hotspot er uit?

De huid wordt rood en er ontstaan schrale plekken, zie hiervoor ook de afbeelding. De plek gaat ook een beetje vochtig worden, al met al zeer vervelend voor je hond. Daarnaast kan het ook enorm gaan stinken.

Het vele krabben met de poten zorgt er voor dat er in de huid kleine wondjes ontstaan. Hierdoor kunnen bacteriën in de huid kruipen en zorgen voor een huidontsteking. Hierdoor gaat het alleen nog maar meer jeuken met alle gevolgen die hierop volgen.

Door de huid van de hond schoon te houden met een desinfecterende hondenshampoo voorkom je dat bacteriën kunnen een infectie veroorzaken. Heeft je hond een teek zorg er dan voor dat deze teek snel wordt verwijderd.

Buitenleven

De reden dat je hond stinkt kan ook gewoon komen doordat hij vaak buiten is. Hierdoor kan vuil op de vacht komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hond die een bal achterna rent de sloot in. Al deze viezigheid kan er voor gaan zorgen dat de vacht gaat stinken. De vacht is het beste schoon te maken met de beste hondenshampoo.

Zoals je ziet zijn er verschillende redenen dat je hond stinkt. De vieze stank kan ook bijvoorbeeld in je auto terecht komen als je vaak met je hond reist. Wil je weten hoe je dit kunt verhelpen lees dan hier de beste tips om hondenlucht uit je auto te verwijderen.