Verwijder de stank van je hond uit de auto

Hoe krijg je hondengeur uit je auto? De stank van honden in je auto is vaak sterk en vrij lastig te verwijderen. Als de vieze hondenlucht eenmaal goed je auto is binnengedrongen dan is het moeilijk deze penetrante lucht te vernietigen. Toch zijn er gelukkig manieren om hondenlucht uit auto’s te verwijderen. Hieronder volgen 10 tips.

Lees ook: Tip hondengeur verwijderen – Hondengeur uit bank

1. Oxyfresh Pet Geurverwijderaar

De beste wijze om een sterke hondengeur uit de auto te verwijderen is door Oxyfresh Pet Geurverwijderaar te gebruiken. Deze spray is speciaal geproduceerd om geurtjes van je trouwe viervoeter te verwijderen. Oxyfresh geurverwijderaar maakt gebruik van het gepatenteerde Oxygene-complex, dat werkt op basis van actief zuurstof.

hondengeur uit auto

Actief zuurstof pakt de geur bij de bron aan, waardoor je de geur niet enkel maskeert, maar daadwerkelijk verwijdert.

Een extra voordeel is dat Oxyfresh geen gebruik maakt van agressieve chemische verbindingen.

Dit betekent dat je Oxyfresh Pet geurverwijderaar op ieder materiaal kan gebruiken zonder het risico op beschadiging. Sterker nog, de spray kan zelfs direct op de vacht van de hond gespoten worden, zonder enig risico voor de gezondheid van de hond.

2. Gebruik een textiel- of leerreiniger

De meeste textiel- of leerreinigers kunnen, afhankelijk van het materiaal waaruit de autobekleding bestaat, zonder problemen in de auto gebruikt worden. Met deze reinigers kan de hondengeur vrij effectief verwijderd worden. Wel moet er soms enige tijd gewacht worden met het laten intrekken van de reiniger en het drogen van de bekleding.

3. De hond wassen met Oxyfresh Pet Shampoo

De hondenlucht in de auto komt van de hond, dus logischerwijs is het een goed idee om ook de hond een keer goed te wassen. Gebruik hiervoor speciale hondenshampoo, bijvoorbeeld Oxyfresh Pet shampoo. Oxypet shampoo maakt, net als de Oxypet geurspray, gebruik van het Oxygene-complex dat nare geurtjes bij de bron aanpakt.

4. Droog de hond zo snel mogelijk af

De meest nare hondenlucht ontstaat vaak wanneer de vacht van een natte hond langzaam opdroogt. Zeker na een lange wandeling kan een auto op deze manier flink gaan stinken op weg naar huis. Probeer de hond daarom zo snel mogelijk af te drogen nadat hij in het water is geweest.

5. Gebruik een extractor

Een ietwat prijzige, maar effectieve oplossing is het gebruik van een extractor. Dit is een soort stofzuiger waarmee je vocht kunt opzuigen. Spuit eerst de bekleding in met vloeibare reiniger, laat dit intrekken en zuig het vervolgens op met de extractor. Zo pak je de lucht niet alleen aan met een zeep, maar verwijder je hem ook.

6. Ozon

Ozon is een een stof die biologische producten, waaronder deeltjes die de nare hondenlucht veroorzaken, effectief kan afbreken en verwijderen. Tegelijkertijd doodt ozon bacteriën die de lucht kunnen versterken. Een goede ozon-installatie kost ongeveer € 100,00.

7. Houd de deuren een dagje open

Is het een mooie dag en heb je zicht op de auto, laat dan de autodeuren simpelweg een dagje openstaan. De hele dag waait de auto goed door, met soms goede resultaten. Voor zeer sterke luchten blijft een behandeling van de bekleding echter benodigd.

8. Was losse onderdelen

Ligt de hond altijd op een kleedje in de auto, was deze dan zeer grondig. Was het kleed het liefst alleen op hoge temperatuur met een goed wasmiddel. Pas op hoge temperaturen worden ook nare luchten en vettige stoffen verwijderd uit het kleed.

9. Reinig de airco

Soms ligt de hoofdoorzaak van een hondengeur niet direct bij de hond zelf. In een airconditioningsysteem kunnen schimmels en bacteriën groeien die een geur produceren die sterk lijkt op die van een natte hond. Is de auto enkele jaren oud, dan is de kans aanwezig dat de airco de boosdoener is en niet je huisdier.

10. Gebruik een parfum

Voor auto’s zijn er speciale parfums die opgehangen kunnen worden voor een ventilator. Deze kunnen de geur van de hond tegengaan. Een parfum kan de geur echter niet verwijderen, maar maskeert deze slechts.